„Рилец” /Говедарци/ с историческа победа – вкара 11 гола на „Мътивир” /Ихтиман/!

Отборът на „Рилец” постигна гръмка победа с 11:0 при домакинството си на „Мътивир” /Ихтиман/ на 10 март в мач от първия кръг на пролетния полусезон на Областната футболна група София-изток.
Зрителите на стадион „Мальовица” в Говедарци станаха свидетели на истинска голова фиеста. Тон за разгрома даде капитанът Станислав Крушарски, който разпечата вратата на гостите с попадение още в 4-ата минута. Точни за домакините бяха още Никола Бойчев и Петър Вардаров, които вкараха по два гола, както и разписалите се по веднъж нападатели Васил Драганов, Красимир Вардаров и Николай Георгиев, юношата Борислав Шуманов, както и двамата крайни бранители Любомир Джамбазов и Захарин Грозданов. Говедарчани изиграха много силен мач и въобще не дадоха шанс на ихтиманци да притеснят вратаря Венцислав Зографски.
Логично обяснение за разгромния успех може да се търси не само в неравностойния състав на „Мътивир”, но и в отговорната подготовка на възпитаниците на треньора Георги Кацарски, които цяла зима използваха тренировъчното игрище на зала „Самоков” в града ни.
Това бе най-изразителната победа за „Рилец”, откакто клубът бе възроден през 2012 г. Досегашният най-големият успех за тима бе победата с 6:0 при домакинството на „Звездец” на 23 април 2017 г. Именно срещу тима от Горна Малина „Рилец” записва и още две гръмки победи – 6:2 и 5:0. С пет гола пасив от мачовете си с говедарчани са си тръгвали и съставите на „Мътивир” /6:1/, „Пирдоп” /6:1/ и ихтиманският ЖСК /5:0/. Веднъж „Рилец” е стигал и до успех с 4:0 – в местното дерби при гостуването на „Гранит” в Широки дол на 6 октомври 2013 година.
В следващия кръг говедарчани почиват и ще събират сили за гостуването на „Левски” /Елин Пелин/ на 24 март, неделя, от 15 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*