„Рилец” /Говедарци/ е на полуфинал за Купата на Витоша

Отборът на Говедарци затвърди славата си на турнирен боец в надпреварата за Купата на Витоша и за втора поредна година се класира за полуфиналите. При това „Рилец” спечели правото да продължи напред още след втория кръг на груповата фаза, тъй като събра пълен актив от 6 точки. Сега единствената въпросителна е на кое място в група „Б” ще завършат възпитаниците на Георги Кацарски. Това ще стане ясно на 17 август, събота, когато на стадиона в Железница нашите момчета ще премерят сили с юношите на „Локомотив” /София/.
Дотук „Рилец” е единствения отбор в надпреварата, който все още не е допуснал гол във вратата си. Затова и вратарят Венцислав Зографски заслужи специалната награда на спонсорите от „Каменица”. Подобно отличие бе присъдено и на още един опитен боец в редиците на говедарчани – Христо Николов. Бранителят не само се справи отлично със своите функции в дефанзивен план, но и успя да вкара ефектен победен гол от пряк свободен удар срещу „Банкя” за крайното 1:0 на 10 август. Именно това попадение гарантира участието на „Рилец” в полуфиналите на турнира.
Преди това път отборът от най-голямото село в общината ни спечели с гръмкото 5:0 мача си от първия кръг срещу „Спарта” /София/. Головете за най-голямата победа досега в целия турнир отбелязаха Васил Драганов, Петър Вардаров, Николай Георгиев, Любомир Джамбазов и Захарин Грозданов.
Дебют за „Рилец” в Железница направи бившият футболист на „Рилски спортист” Стефан Карагеоргиев, който дава допълнителни възможности на треньорското ръководство за ротации на състава.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*