„Рилец” /Говедарци/ разби „Спортист” /Нови хан/ с 4:1 и окупира третото място с рекордните 35 т.

„Рилец” завърши по най-добрия възможен начин участието си в Областната футболна група София-изток. В последния кръг от сезона говедарчани сразиха с 4:1 у дома „Спортист” /Нови хан/ на 27 май и завършиха първенството на трето място. Така възстановеният през 2012 г. отбор повтори миналогодишното си класиране, което е най-доброто в новата история на клуба. В сравнение с м. г. обаче се забелязва развитие във възходяща насока, тъй като тимът от най-голямото село в общината завоюва рекордните за последното десетилетие 35 точки.
Мачът в неделя съвпадна със събора на Говедарци и благодарение и на чудесното време отбеляза рекорд по посещение. Сред публиката бе и бизнесменът и благодетел на тима Христо Крушарски.
Късметът обърна гръб на домакините през първата част и те изоставаха с 0:1 въпреки създадените положения пред вратата на „Спортист”. С влизането на бързоногия нападател Петър Вардаров „Рилец” успя да материализира превъзходството си. Самият той отбеляза два гола, а другите две попадения за обрата и крайното 4:1 отбелязаха Захарин Грозданов и Христо Видинов. Много силен мач изигра и опитният халф Никола Бойчев, който бе истински мотор в средата на терена за домакините.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*