Новини, Спорт, Футбол

„Рилец” /Говедарци/ се върна на 3-ото място след разгром на „Мътивир” /Ихтиман/

Отборът на „Рилец” е на път да завърши в призовата тройка на Областната футболна група София-изток. Говедарчани сразиха с 6:1 гостуващия „Мътивир” /Ихтиман/ на 13 май и отново се изкачиха на третото място. Това стана факт благодарение и на загубата на „Пирдоп” с 1:5 като гост на „Ракитин” /Трудовец/.
Футболистите на „Рилец” изиграха един от най-силните си мачове през сезона и още през първата част отбелязаха 4 безответни гола на ихтиманци. Резултатът набъбна до 6:0 след почивката преди в края й „Мътивир” да се отчете с едно попадение.
В основата на добрата игра на домакините бе Васил Вардаров. Два дни преди мача полузащитникът бе дарен от своята съпруга Соня с втори син – Ивайло. Вдъхновен, Васко покриваше голям периметър в средата на терена и въпреки отредената му роля в организационен план успя да реализира и два гола за успеха на тима. Точен на два пъти бе и бившият състезател на „Рилски” Никола Бойчев, а по веднъж във вратата на гостите се разписаха Даниел Димитров и Станислав Крушарски.
По програма в следващия кръг „белите” трябваше да гостуват на „Мирково”, но наскоро отборът от голямото подбалканско село напусна дивизията. Така „Рилец” ще прибави 3 точки към актива си без игра. В последния кръг говедарчани приемат на 27 май, неделя, от 17 ч. „Спортист” /Нови хан/ и при победа ще завършат на трето място в първенството.

Делян Василев

Leave a Reply