„Рилец” /Говедарци/ стана трети за Купата на Витоша

Отборът на „Рилец” завърши трети и спечели бронзовите медали при второто си участие в турнира за Купата на Витоша. В рамките на един месец на стадиона в китното село Железница, разположено в полите на Витоша, говедарчани записаха три поредни победи в груповата фаза над „Спарта” /5:0/, „Банкя” /1:0/ и юношите на столичния „Локомотив” /6:3/, но бяха спрени на полуфиналите от втория отбор на ЦСКА 1948 /1:7/.
Така нашите момчета играха за втори път с „Банкя” на 31 август, този път в спор за третото място в надпреварата. Възпитаниците на Георги Кацарски изиграха срещата максимално концентрирано и надиграха своя съперник с категоричното 5:1.По веднъж за успеха се разписаха Ивайло Иванов-Блаже, Красимир Вардаров, Николай Георгиев, Петър Вардаров и Христо Николов, който стана и голмайстор на турнира с 5 попадения /повечето дошли след изпълнение на преки свободни удари/.
Веднага след мача служителят към Зоналния съвет на Българския футболен съюз Пандо Кобуров връчи купата за трето място на капитана и вратар на „Рилец” Венцислав Зографски, който празнуваше и рожден ден. Зографски и съотборниците му имаха и друг повод за празнуване – още един рожден ден – на Йордан Николов, който е брат на Христо и също може да се похвали със завидни умения при изпълнението на преки свободни удари. Подобно попадение на бранителя от над 30 метра срещу „Елин Пелин” бе избрано за гол на сезона в Областната футболна група София-изток през изминалата кампания.
Новият сезон започва. В неделя, 8 септември, „Рилец” приема на ст. „Мальовица” в Говедарци „Мътивир” /Ихтиман/ в мач от първия кръг на шампионата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*