„Рилец” стъпи здраво в Костенец, но остана с празни ръце след спорна дузпа

Отборът на „Рилец” откри пролетния полусезон на Областната футболна група София-изток със загуба с 0:1 при гостуването си на лидера в класирането „Костенец” на 13 март.
Говедарчани изиграха много солиден мач, въпреки че още в 10-ата минута стожерът в халфовата линия на тима Стефан Карагеоргиев се контузи. Той бе заменен от Станислав Крушарски, а той и неговите съотборници се отбраняваха умело и не оставяха никакво пространство за футболистите на домакините. Сред съперниците на „Рилец” личаха имената на наставника на младежкия национален отбор Александър Димитров и бившите футболисти на столичните грандове ЦСКА и „Левски” Светослав Петров, Николай Николов и Любомир Любенов. Те обаче изпитваха сериозни затруднения при създаването на ситуации пред вратата на Венци Зографски. И когато не се виждаше как опитните домакините ще намерят път към вратата на „Рилец”, главният съдия отсъди спорна дузпа в полза на „Костенец”, която бе реализирана от Светослав Котларов. Гостите не се отказаха да търсят нещо повече, но имаха малшанса играч на „Костенец” да изчисти топката от голлинията при едно разбъркване в края на мача.
Възпитаниците на треньора Георги Кацарски се подготвиха за това дерби с четири контроли през зимната пауза. В тях „Рилец” записа три поражения – 0:2 от „Орловец” (Кокаляне), 1:2 от ФК „Петърч” и 0:2 от „Металург” (Перник), като постигна и един успех – 4:1 над „Витоша” (Долна Диканя).
В следващия кръг нашите момчета ще имат още един сериозен тест при гостуването си на втория в класирането отбор на „Ракитин” в Трудовец.
Съставът на „Рилец” (Говедарци) срещу „Костенец”: Венцислав Зографски, Любомир Джамбазов, Христо Николов, Йордан Николов, Димитър Аличков, Васил Вардаров, Стефан Карагеоргиев, Никола Бойчев, Красимир Вардаров, Васил Драганов, Николай Георгиев-Хесус. Резерви: Станислав Крушарски, Георги Асенов, Захарин Грозданов, Петър Вардаров.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*