„Рилец“ тръгна със загуба в новия турнир на БФС

Отборът на „Рилец“ загуби с 0:1 гостуването си на „Мътивир“ в Ихтиман на 28 април в първи мач от новия турнир за Купата на Областния съвет на Българския футболен съюз.
Поражението бе първо за говедарчани от ихтиманския състав от близо 10 години насам. За последно „Мътивир“ надигра „Рилец“ с 5:2 на 20 септември 2015 г. Последваха 14 поредни мача, в които възпитаниците на Георги Кацарски стигнаха до 12 победи, а две срещи завършиха наравно. Нашите момчета спечелиха и двата двубоя, които се играха в редовния сезон на изминалото първенство в Областната група София-изток – 2:1 в Ихтиман и 3:2 в Говедарци. Именно срещу „Мътивир“ е и една от най-изразителните победи в историята на „Рилец“ – 11:0 на 10 март 2019 г.
Сегашната загуба обаче намали драстично шансовете на тима ни за излизане от групата. Във втория си и последен двубой говедарчани приемат „Искър“ (Самоков) на 18 май и ще трябва да търсят задължителна победа, за да се борят за едно от първите две места в потока.
Седмица по-рано пък „Мътивир“ гостува на „Искър“ на стадион „Никола Велчев“ в двора на едноименното Спортно училище.
Класиралият се на първо място ще играе в директен сблъсък за определяне на носителя на Купата на Областния съвет на БФС с победителя от другата група, а заелите вторите места в двата потока ще играят за третото място.

Можете да харесате