„Рилска песен” и „Лунни лъчи” събраха 350 лв. за пострадалите от наводненията

Хор “Рилска песен” с диригент Иван Янков

С благотворителен концерт на 1 юли в читалище-паметник „Отец Паисий” хор „Рилска песен” и вокално-инструменталният състав „Лунни лъчи” събраха 350 лв. за пострадалите от юнските наводнения в североизточната част на страната ни.
За самоковци вездесъщият „джулай морнинг” /първото юлско утро/ дойде… вечерта – с прекрасните изяви на представителния хор и на популярната група.
Под диригентството на Иван Янков и съпровод на пиано на Борис Георгиев хористите, които тази година честват вековния юбилей на своя колектив, представиха произведения на Бетовен, Шуман, Вивалди. Овации предизвикаха изпълнението на хора на евреите от операта „Набуко” на Верди. Приятна изненада бе „Хубава си, татковино”. Възторжено бе приветствана и младата самоковка Румяна Костадинова, която се представи и с арията на Жулиета от операта „Ромео и Жулиета”.
Много аплодисменти заслужиха и участниците в „Лунни лъчи”: ръководителят Цветан Ангелов – китара, Стоян Пашов и инж. Георги Чапкънски – мандолина, Георги Машов – акордеон, новото младо попълнение Георги Лазаров – китара, вокалистите Ирина Атанасова и Благовест Ангелов, който имаше изпълнения и на тромпет. Ирина и Благовест се завъртяха и в танц на сцената.
Водеща на този празник на музиката и човешкото съпричастие бе Любослава Кьосева.
От читалищното ръководство междувременно уточниха, че идеята за концерта е била на диригента Иван Янков. Комисия, съставена от председателя на читалището Стоян Пашов, секретаря Теменужка Янкова и члена на настоятелството Зоя Станкова е поела организацията. Събраните средства ще бъдат преведени за бедстващите по банков път.

Тодор Попов

Състав “Лунни лъчи” с ръководител Цветан Ангелов
Румяна Костадинова бе възнаградена заслужено с овации

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*