Атлетика, Новини, Спорт

„Рилски атлет” окупира челните позиции в Добрич

Ивана Аджова /вляво/ и Веселина Алинска бягаха рамо до рамо до самия край на надпреварата. Снимка: Александър Стоянов

Злато и два сребърни медала завоюваха по време на традиционния шосеен лекоатлетически пробег в Добрич състезателките на клуб „Рилски атлет”.
В групата на девойките младша възраст /16-17 г./ над всички за пореден път по 900-метровата дистанция бе Ивана Аджова. Перспективната лекоатлетка стартира отлично, като на темпото й /2.38 мин./ удържа до последно единствено съотборничката й и най-сериозна конкурентка Веселина Алинска /2.41 мин./, която финишира втора и заслужено стигна до сребърното отличие. Тук Емануела Тодорова зае 6-о място с 2.56 мин., а Ангелина Механджийка се нареди 9-а с 3.09 мин.
При девойките под 16 г. Симона Терзийска изпусна златото, след като отстъпи инициативата в началото на съперничката си Михаела Иванова от Трявна. Симона даде време 2.52 мин. – с 3 секунди по-слабо от Михаела.
Най-малката представителка на „Р. атлет” Никол Тоскова /13 г./ дебютира с 6-о място в тази група, като показа, че притежава необходимите качества и талант да се бори за челните позиции в средните бягания.
При момчетата под 16 години пък Цветан Ласкин завърши 11-и на 900 м с време 2.48 мин.
„Ивана и Веселина бягаха много добре и за мен не е изненада, че заеха първите две места. Яд ме е само на Симона Терзийска, че започна толкова плахо и не можа да спечели златния медал”, коментира наставникът на самоковци Костадин Чифлиджанов.
Следващото състезание, в което нашите момичета ще вземат участие, е традиционният крос за купа „Самоков” в памет на дългогодишния учител и треньор Драголюб Спасов-Люц. Надпреварата ще се състои на 5 октомври /събота/ в м. Широката поляна край Боровец.

Leave a Reply