„Рилски атлет“ организира тренировъчни занимания

Спортен клуб „Рилски атлет“ – Самоков организира тренировъчни занимания по лека атлетика за 2020 г. по Програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време“.
Основната цел на програмата е да създаде условия и възможности за участие на деца от началния курс на обучение в безплатни спортни занимания по лека атлетика в свободното им време с оглед подобряване на качеството им на живот, формиране на траен интерес към спорта, изграждане на навици за системни спортни занимания и създаване на мотивация за спортно развитие в областта на леката атлетика.
Партньори по изпълнение на дейностите по програмата са Община Самоков, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, НУ „Станислав Доспевски“, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ и СУ „Отец Паисий“.
Основната задача е свързана с осигуряването на ученици от началният курс за обучение по лека атлетика. Възможност за участие имат и всички деца, живеещи на територията на общината.
Програмата ще се изпълнява през периода от 15 юни до 7 декември 2020 г. Тренировъчните занимания ще се провеждат с две групи три пъти седмично – понеделник, сряда и петък от 15 ч. до 16 ч. и от 16 ч. до 17 ч., в закритата спортна зала по лека атлетика на ст. “Искър“.
Заниманията ще се водят от треньорите Любослава Николова – тел. 0885 809 845, и Костадин Чифлиджанов – тел. 0885 803 683.

Славейко Гергинов,
председател на СК „Рилски атлет“

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*