Атлетика, Новини, Спорт

“Рилски атлет” с 3 медала от кроса в Луковит

Вивиан Кръстева, Изабел Крамарска и Александър Шаренкапов с гордост показват медалите

Златен медал и две сребърни отличия завоюваха състезателите на клуб „Рилски атлет” на международния турнир-крос „Луковитски моми” в Луковит.
При най-малките момичета /родени 2004-2005 г./ на 600 м Изабел Крамарска завоюва първото място. При момчетата в същата възрастова група пък Александър Шаренкапов се нареди втори.
Малките самоковчета продължиха отличното си представяне и при по-големите. На 600 м Вивиан Кръстева се класира втора, а Габриела Попйорданова зае 5-ата позиция.
Никол Тоскова на 1000 м извоюва четвърто място след силен старт. На по-дългата дистанция пък – 2000 м, Емануела Тодорова даде пето време.
Общо 16 самоковски състезатели, родени през 1997-2005 г., участваха в надпреварата.
Председателят на „Рилски атлет” Славейко Гергинов оцени високо представянето на младите ни състезатели. Успехите са плод на упоритостта и постоянството на атлетите и на добрата работа на треньорката Любослава Николова.
Междувременно продължава тренировъчният лагер на по-големите състезатели на клуба ни в базата на Белмекен. Там те се готвят под ръководството на треньора Костадин Чифлиджанов.
СК „Рилски атлет” и Българската федерация по лека атлетика се подготвят сега и за предстоящия семинар на тема „Детска лека атлетика”, който ще се проведе на 26 и 27 октомври /събота и неделя/. Всички любители на спорта могат да присъстват на своеобразния празник на помощното игрище до ст. “Искър” на 27 октомври, неделя, от 10 ч.

Leave a Reply