Новини, Спорт, Футбол

„Рилски” вдига старите пушки за решителната битка със „Септември”

Напоследък нашите нямат поводи за радост

Застрашеният от изпадане в четвърта дивизия тим на „Рилски спортист” бе на път да хвърли истинска трансферна бомба. В четвъртък клубът ни трябваше да картотекира във Футболния съюз вратаря Николай Чавдаров, защитника Предраг Пажин и нападателя Атанас Николов. Тримата обаче не получиха право на картотека и планът на нашите пропадна.
Така за решителната битка със „Септември” в неделя, на култовата дата 2 юни, от 18 ч. в столицата отборът ни ще трябва да се оправят с наличните играчи. Само победа устройва самоковци, тъй като есенният сблъсък между двата тима на ст. „Искър” завърши 2:2.
„Вдигаме всички състезатели. Те са наясно със ситуацията и са категорични, че ще дадат всичко от себе си в името на общата кауза”, сподели с надежда администраторът и бивш съдия Милчо Шуманов.
Очакванията са наставникът Николай Вуков да разчита на куп футболисти с опит в „А” група, като Васил Киров, Иван Гемеджиев, Никола Бойчев, Росен Пътников, Иван Иванов. Покрай тях пък ще помагат вече израсналите във футбола юноши на клуба Георги Митров, Ивайло Захариев, Ивайло Иванов, Венцислав Зографски.
На мача, който ще се играе на стадиона на 57-о училище в „Красна поляна”, ще присъстват и десетки привърженици на „Рилски”, сред тях и самоковци – учащи се или работещи в столицата.

Leave a Reply