Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски” вярва в чудото срещу “Катая”

В “Рилски спортист” се стягат за подвиг срещу финландския “Катая” в баскетболната среща-реванш от втория квалификационен кръг на турнира за Купата на ФИБА Европа. Сблъсъкът е днес /10 октомври/ от 18.30 ч. в „Арена Самоков”, а само победа с 23 и повече точки гарантира елиминирането на съперника. Нашите момчета обаче могат да продължат напред и при успех с по-малка разлика, тъй като трите отпаднали отбора с най-добри показатели също се класират за следващата фаза на надпреварата.
Първият мач между двата отбора, игран преди седмица на 3200 км от Самоков, завърши с категорична победа на фините – 106:84. Затова сега самоковци трябва да мобилизират целия си наличен ресурс, за да зарадват привържениците си с на пръв поглед немислимото.
А поводи за оптимизъм сред играчи и треньори не липсват – преди дни “Рилски” разгроми с 25 пункта “Черно море” /86:61/ на старта на сезона в Националната баскетболна лига. Подобно развитие на нещата би устроило напълно възпитаниците на Людмил Хаджисотиров.
Друг фактор, който не е за подценяване, е този, че от началото на седмицата температурните стойности редовно прехвърлят 20 градуса, което рязко контрастира с времето в скандинавската страна. По време на двубоя в 70-хилядния град Йоенсуу в Източна Финландия температурата едва надвишаваше нулата, което се отрази сериозно на Йордан Бозов и съотборниците му, които не свалиха зимните дрехи и дебелите шапки.
И не на последно място, горещата подкрепа от трибуните би дала криле на своите любимци. Очакванията на ръководството на клуба ни са над 1000 запалянковци да подкрепят състава до последно.

Васил Василев

Leave a Reply