“Рилски” докосва финалната четворка в Балканската лига след 97:85 над “Куманово”

Върнън Тейлър поднася за пореден път топката в коша на “Куманово”

Дербито с “Лукойл Академик” е в събота от 18 ч. в Правец

“Рилски спортист” е на крачка от финалната четворка в Балканската лига. В първи четвъртфинален мач от надпреварата нашите момчета биха с 97:85 КК “Куманово” на 10 март, взимайки надежден аванс от 12 точки преди реванша след две седмици в едноименния македонски град.
Преди двубоя с македонците възпитаниците на Росен Барчовски бяха претърпели две поредни загуби от съперника. Голямата амбиция на тима ни, воден от направилия изключителен мач американец Върнън Тейлър, обаче наклони везните в полза на домакините. Тейлър показа голямата си класа, записвайки впечатляващите 32 точки.
“Дабъл-дабъл” от 13 т. и 10 борби постигна на сметката си исполинът Жарко Ракочевич, а 17 и 16 пункта добавиха капитанът Йордан Бозов и Златин Георгиев-Голди.
Интересно е да се отбележи, че през първата част зрителите в “Арена Самоков” станаха свидетели на същинско зрелище – двата отбора си вкараха невероятните 111 точки /62:49/. След почивката резултатността очаквано понамаля, но и това бе достатъчно сблъсъкът да се превърне в истински празник на нападателния баскетбол.
В събота /14 март/ самоковци гостуват на лидера “Лукойл Академик” в среща от 21-ия кръг на НБЛ. Двубоят в Правец е с начален час 18.00, а букмейкърската къща Sportingbet дава убедителна преднина за домакините – 1.09. Изненадваща победа за нашите момчета е оценена на 7.00, а равенството е фиксирано на 17.00.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*