„Рилски” завърши 3:3 с младежите на „Левски” след гол в края на 15-годишния Атанас Белемезов

Футболният „Рилски спортист” и младежкият състав на „Левски” до 19-годишна възраст завършиха наравно – 3:3, в контрола, състояла се на 3 февруари на помощното игрище на ст. „Георги Аспарухов”.
Домакините на два пъти повеждаха в резултата, включително и с два гола разлика при 3:1, но самоковци все пак се добраха до равенството в края и останаха непобедени след първите си две проверки в зимния подготвителен период.
Защитникът Иван Иванов вкара с глава за 1:1 през първата част. Впоследствие „сините” дръпнаха с два гола разлика преди таранът Петко Петков да вкара втория си гол в два мача и да намали изоставането на „Рилски” на 2:3. Именно Петков достави завършващото подаване при изравнителния гол на „Рилски” в самия край на мача, когато влезлият малко по-рано на терена юноша на клуба Атанас Белемезов отбеляза с глава за 3:3. Това бе първо попадение на едва 15-годишния юноша в мъжкия футбол. Припомняме, че Наско вече дебютира и в официален двубой за тима, когато влезе като резерва в последния мач от миналогодишната кампания срещу „Елин Пелин”. Тогава връстникът му Георги Даганов дори вкара гол за крайното 3:0. До скоро обаче Даганов страдаше от простудно заболяване и не влезе в игра срещу „Левски”.
„Изиграхме изключително слаб мач и единственото хубаво нещо бе голът на Наско и фактът, че това бе приятелски двубой, а не официална среща”, отбеляза критично треньорът Петър Аджов.
Още в сряда неговите възпитаници ще имат възможността да се поправят в очите на своя наставник. Тогава самоковци гостуват в насрочена в последния момент проверка на младежите на „Локомотив” в Пловдив.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*