Новини, Спорт, Футбол

“Рилски” загуби битката в Панагюрище, но спечели войната в групата

Снимка: архив

Футбол в Самоков на ниво “В” група ще има поне още един сезон. Това е изводът след тежкото поражение 0:5, което “Рилски спортист” допусна при визитата си на лидера “Оборище” в отминалия 28-и кръг. “Оранжевите” инкасираха най-тежката си загуба през пролетта, но благодарение на поредната издънка на “Спортист” (Своге) си гарантираха оставането в третия футболен ешелон и на теория 2 кръга преди края на кампанията. Момчетата на Петър Аджов запазиха 13-ата си позиция с 27 точки (колкото има и “Германея”), а свогенци изпаднаха заедно с “Места” в “А” окръжна група след 1:3 от “Витоша” в Бистрица.
“Рилецо” бе лишен от услугите на цели петима свои титулари, което даде отражение и 5:0 е най-малкото, с което тимът си тръгна от Панагюрище. Поради различни причини на ст. “Орчо войвода” не се появиха вратарят Красимир Гьорев, защитниците Тихомир Крумов, Иван Иванов и Венцислав Димитров и опорният халф Виктор Колев. Те бяха заменени съответно от Стоян Деспотов, Йордан Йовев, Росен Пътников, Георги Груев и Кристиян Додов. Последният обаче получи комоцио в 30-ата минута и бе принудително заменен от друг голобрад състезател – Слави Митров. Така по всяка вероятност Додов няма да вземе участие в срещите с “Конелиано” и “Балкан” (Варвара), тъй като в подобни случаи лекарите назначават 10-дневна активна почивка.
Домакините се оказаха наистина класен тим и с голове на Даниел Младенов, Георги Нетов, Деян Борисов и дубъл на Владимир Каптиев стигнаха лесно до успеха, а с това отбелязаха и влизането си в професионалния футбол след дългогодишно очакване. “Оборище” набра актив от 67 точки, втори е “Миньор” с 61, а тройката допълва “Пирин” (ГД) с 58 пункта.

Leave a Reply