Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски” закръгли на 10 победите си в НБЛ след бой над “Академик” (Пд)

Снимка: Радослав Каймаканов

“Рилски спортист” мина леко през “Академик” (Пд), постигайки десетата си победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига. Това позволи на водения от Росен Барчовски тим да запази четвъртата си позиция в класирането и да не изпуска от очи изненадата в първенството “Берое” (Стара Загора).
Самоковци стреснаха състава от Пловдив с вихрено начало и серия от 8:0. Това като че ли обърка сериозно първоночалните планове на гостите, които до края на полувремето така и не можаха да се съвземат напълно и логично на почивката светлинното талбо в “Арена Самоков” показваше 45:37.
В третия и четвъртия период, предусетил развитието на срещата, старшията на “скиорите” Барчовски даде шанс за изява и на резервите. Те му се отблагодариха с 14 пункта и 7 борби, а най-резултатен от оставените на пейката бе привлеченият преди началото на сезона Георги Бързаков (6).
Отлична игра в хода на срещата демонстрира плеймейкърът Франк Търнър, който често вдигаше публиката на крака с нестандартните си изпълнения. Сънародникът на Търнър Тристан Кери също се включи добре в срещата, записвайки в актива си 18 точки за 20 минути игра. Впечатление направи и традиционно силно представящият се Тони Гуджино, който записа поредния си дабъл-дабъл от началото на сезона – 11 т. и 14 овладени топки.

Leave a Reply