„Рилски” започна подготовка с двама от Кот д`Ивоар, връща си Костадин Аджов

Костадин Аджов /вляво/

„Рилски спортист” започна подготовка за пролетния полусезон на Югозападната Трета лига. Футболистите са разделени на две групи – едната, съставена предимно от състезатели от София, тренира в парка на Борисовата градина под ръководството на новия-стар старши треньор Воин Войнов, а другата се готви на ст. „Искър” в Самоков при Петър Аджов и Васил Киров. Клубът ни ще бъде ръководен по съвременен европейски модел, който предоставя спортно-техническата власт на легендата на „Левски” Войнов, но в екип с Аджов, Киров и треньора на вратарите Станислав Димитров.
В понеделник и вторник се състояха „сухи” тренировки, а днес, 17 януари, групите ще се съберат в столицата за първата за годината учебна игра. От тима ни потвърдиха и за две уговорени контроли през следващата седмица. В сряда, 24 януари, самоковци гостуват на „Миньор” в Перник, а три дни по-късно гостуват за престижна контрола на третия във Втора лига „Локомотив” /София/.
Двама чужденци от Кот д`Ивоар – централен защитник и дефанзивен халф, започнаха своя пробен период в „Рилски”. Нека да припомним, че преди години, когато клубът ни все още бе с професионален статут и се състезаваше в тогавашните „А” и „Б” група, в Самоков с променлив успех играха двама представители на африканската държава – Фидел Куаме и Куатара Мамаду.
„Рилски спортист” е на път да си осигури и качествен заместник на нападателя Петко Петков, който премина в ЦСКА 1948 след края на есенния полусезон. Подготовка с тима ни започна Костадин Аджов, който е пред поредно завръщане в родния си клуб. Коко за последно игра в Самоков през есента на 2015 г. Тогава той отбеляза 8 от общо 15-те гола за „Рилски” и си осигури трансфер в столичния „Септември”. Той стана голмайстор и на новия си клуб във Втора лига, но неочаквано бе освободен в края на сезон 2016/17. Впоследствие таранът пробва късмета си в „Литекс” /Ловеч/ и „Оборище” /Панагюрище/ във Втора лига преди да се завърне в Самоков. Заедно с него подготовка с тима ни започнаха и още няколко момчета, които обаче тепърва ще трябва да заслужат мястото си в редиците на „Рилски спортист”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*