Баскетбол, Новини, Спорт

„Рилски” започна подготовка с 4-ма нови

Снимка: www.rilskibasket.com

С четирима нови играчи и нов треньор БК „Рилски спортист” стартира подготовка за новия сезон. В зала „Самоков” първа тренировка с отбора направиха американците Бракстън Дюпри, Тери Смит и Тони Гуджино и доскорошният играч на „Левски” Станислав Славейков.
Заниманието бе водено от старшията Росен Барчовски, който бе в компанията на новия си асистент Людмил Хаджисотиров-Удо. Той идва на мястото на досегашния помощник Васил Христов.
Останалите баскетболисти, които ще защитават цветовете на тима през сезон 2012/2013, са: Бранко Миркович, Христо Захариев и юношите на клуба Станислав Ваклинов, Любомир Киров, Дарин Иванов и Красимир Георгиев. В тренировъчните упражнения се включиха и младоците Александър Герин и Димитър Вардаров, които блеснаха с изявите си през последните месеци в своята възрастова група.
Задължителни цели пред клуба не са поставяни, но предвид качествената селекция е наложително тимът да се пребори за челно класиране в Националната баскетболна лига и в турнира за Купата на България, както и да направи пробив в Балканската лига.
Първата тренировка за новия сезон бе изгледана от президента на „Р. спортист” инж. Петър Георгиев, както и от цялото оперативно ръководство на клуба начело с изпълнителния директор Борислав Чилингиров.

Leave a Reply