„Рилски” измъкна 83:81 от „Теодо” и оглави Балканската лига

Домакините изковаха успеха в самия край на срещата. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Гостуваме на „Лукойл Академик” в неделя от 18 ч. за дербито на НБЛ

В истинска драма баскетболистите на „Рилски спортист” сразиха с 83:81 „Теодо” /Тиват/ на 22 октомври в „Арена Самоков” и оглавиха група „А” в Балканската лига. На старта на кампанията нашите се справиха и с друг тим от Черна гора – „Сутиеска” /Никшич/.
С най-голям дял за успеха над състава от бившата югорепублика в сряда бе триото Йордан Бозов – Върнън Тейлър – Тони Гуджино, записало впечатляващите 52 точки и 19 борби. Под двата коша особено изпъкна атлетичният Гуджино, отнел 16 топки от ръцете на противниковите състезатели.
Мачът оправда очакванията на специалистите за истинско дерби с неизвестен край. През първите две части гостите от Черна гора доминираха и подсказаха намеренията си за успех далеч от дома, повеждайки с 47:43. Те често стреляха с успех от зоната за 3 точки, а и завършваха по отличен начин организираните контраатаки.
На почивката това бе отчетено от Росен Барчовски, който повдигна тон в съблекалнята. Неговите наставления дадоха резултат и още в началото на третия период изоставането на момчетата му бе заличено. Те дори успяха да поведат с 8 точки след добри изяви на капитана Бозов. Съперникът обаче не се предаде и с две хубави тройки отново завърза интригата.
Крайният изход от срещата бе решен в заключителните секунди, при 81:79, когато „Теодо” сбърка при изнасянето на топката, а в ответната атака Върнън Тейлър бе точен и при двата си опита от фаул линията.
„Проблемът ни беше, че въобще не познаваме играта на „Теодо” и през първото полувреме ни изненадаха с някои техни действия. Все пак да ни вкарат 47 точки до почивката е ужасно неприемливо. Хубавото е, че в процеса на играта подобрихме защитата си, а и играта в нападение. Борихме се до края и изиграхме по-правилно ситуациите в напрегнатите моменти. Въобще трябваше доста да се потрудим, за да излезем победители”, анализира след края на мача Барчовски.
В неделя /26 октомври/ нашите момчета ще се изправят срещу „Лукойл Академик” в дербито на третия кръг на Националната баскетболна лига. Сблъсъкът е от 18 ч. в Спортния комплекс в Правец.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*