„Рилски” инкасира 3 гола в Сливница

Най-голямата си загуба от началото на шампионата в Югозападната Трета лига регистрира „Рилски спортист” при визитата си в неделя, 18 септември, на третия във временното подреждане „Сливнишки герой”. Нашите се отбраняваха умело през първата част, но получиха три безответни гола през вторите 45 минути и записаха втора поредна загуба с класическото 0:3 в Сливница.
Домакините обсадиха вратата на самоковци в началото, но вратарят Марио Райчев, защитата пред него и късметът запазиха временно мрежата ни „суха”. Сливничани треснаха греда чрез Велислав Иванов и направиха куп пропуски през първото полувреме, а имаха малшанса и техен гол да бъде отменен. От другата страна Васил Киров изпълни добре пряк свободен удар, но топката мина встрани от противниковата врата.
Фиаското за „оранжевите” започна в 60-ата мин., когато юношата на „Литекс” Красимир Георгиев засече центриране на Ангел Маджиров за 1:0. Проблемите по фланга продължиха и 13 мин. по-късно след ново центриране Божидар Атанасов вкара отблизо за 2:0. Точка на спора в последната минута на мача сложи Александър Александров.
Двубоят предизвика голям интерес не само сред привържениците на футбола в Сливница. На трибуните на китния стадион край жп линията в града бяха забелязани легендарните крила на „Левски” и „Славия” от 70-те и 80-те години на миналия век Воин Войнов и Чавдар Цветков.
В следващия кръг момчетата на Петър Аджов ще имат възможност за поправка срещу завърналия се в третия ешелон тим на „Балкан” /Ботевград/. Срещата ще се играе на ст. „Искър” в неделя, 25 септември, от 17 ч.

Югозападна Трета лига, 7 кръг
„Вихрен” – „Пирин” /ГД/ – 0:3
„Сл. герой” – „Р. спортист” – 3:0
„Балкан” – „Септември” /Сим/ – 1:4
„Велбъжд” – „Хебър” – 3:1
„Чепинец” – „Миньор” – 1:4
„Стр. слава” – „Пирин” /Раз/ – 4:0
„Свобода” /Пещ/ – „Ботев” /Ихт/ –1:3
„Марек” – „Чавдар” /Етр/ – 0:4
„Германея” – „Беласица” – 0:1

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*