„Рилски” надви „Ямбол” с мисъл за Купата

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

„Рилски спортист” надигра „Ямбол” с категоричното 93:64 в мач от 18-ия кръг на Националната баскетболна лига, състоял се в „Арена Самоков” на 1 февруари. Въпреки това възпитаниците на треньора Людмил Хаджисотиров останаха на четвъртата позиция преди последното завъртане в шампионата. В него те ще гостуват и на трите си преки конкуренти за челните позиции /„Балкан”, „Левски Лукойл” и „Берое”/ и това прави трудно изпълнима задачата за попадане в топ 3 за плейофите с оглед на евентуално домакинско предимство в тях.
Противно на очакванията мачът с „Ямбол” бе равностоен през цялото първо полувреме. След него домакините излязоха пределно мотивирани да си свършат работата още в третата част, за да доиграят по-спокойно двубоя с последния във временното класиране. Така и стана, защото самоковци спечелиха категорично двете части след антракта и се поздравиха с убедителния краен успех.
Ксавиер Джонсън се завърна в игра с дабъл-дабъл от 20 точки и 11 борби, а също с дабъл-дабъл – от по 14 точки и борби, се отличи Йонас Зохоре Бергстет.
Преди двубоя с минута мълчание бе почетена паметта на Коби Брайънт. Баскетболната легенда, както е известно, загина в края на януари при катастрофа с хеликоптер.
„Р. спортист”: Джонсън 20, Георгиев 18, Зохоре 14, Браун 11, Бозов 9 /Васов 7, Михайлов 6, Хаджирусев 3, Кесар 3, Дудев 2, Уолкър/.
Сърбинът Петър Вукович бе най-резултатен за гостите със 17 пункта, а самоковецът Дарин Иванов се отчете с 6 т. и 9 асистенции.
В следващия кръг нашите момчета гостуват на „Спартак” в Плевен на 29 февруари.
Преди това предстои турнирът за Купата на България, чийто двукратен носител е „Рилски спортист”. Жребият отреди на пътя на нашите на четвъртфиналите да застане отборът на „Академик” /Правец/. Мачът ще се играе в петък, 7 февруари, от 20.30 ч. в столичната зала „Универсиада”. При евентуален успех самоковци ще излязат в сблъсък за място на финала срещу победителя от двойката „Балкан” – „Черно море”. Полуфиналите ще се играят в събота, а финалът и двубоят за третото място са в неделя.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*