Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски” написа щастлив край на трилогията с “Балкан”

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

“Рилски спортист” ще играе за трета поредна година в полуфиналните плейофи на Националната баскетболна лига! Буквално преди минути самоковци надвиха “Балкан” с 82:73 и затвориха трилогията с неочакван край с ботевградчани с 2:1 успеха! Драматичната решаваща битка за място сред първите четири тима в страна бе изгледана на живо от близо 1000 зрители, които създадоха впечатляваща атмосфера. Близо 200 запалянковци на “зелено-белите” пък бяха пропътували разстоянието от 115 км от Ботевград до Самоков, за да подкрепят своите любимци. Прави чест на гостуващата агитка, че поздрави самоковския отбор след края на срещата.
Самият двубой не предложи нищо ново в сравнение с първия мач от серията в Самоков и двата тима често сменяха водачеството си в резултата. В крайна сметка възпитаниците на Людмил Хаджисотиров изковаха ценния успех и си заслужиха мястото на полуфиналите.
И този път най-добре за “Рилски” се представи Еван Бруинсма. Американецът завърши срещата с 18 т. и 8 борби. Капитанът Йордан Бозов отново показа нерви от стомана в последните минути и завърши с 16 пункта. Голям мач изигра и центърът Денислав Вутев, записал на сметката си “дабъл-дабъл” от 13 т. и 10 борби.
Щастливата развръзка на трилъра с “Балкан” изпрати “Рилски” на полуфиналите във вътрешното първенство, където ще се срещнат с шампиона “Лукойл Академик”.
“Рилски спортист”: Бруинсма 18, Бозов 16, Шелтън 9, Иванов 8, Георгиев 7 /Вутев 13, Франсис 8, Стоянов 3, Секулов/.

Leave a Reply