“Рилски” не прости и на “Спартак” – 104:67

Днес от 18 ч. е дербито с “Лукойл Академик”

Баскетболистите на “Рилски спортист” влязоха в силна серия от три поредни победи. След като надиграха “Черно море” (86:79) и “Ямбол” (83:73) като гости, възпитаниците на Росен Барчовски съсипаха като домакини със 104:67 “Спартак” /Пл/ в мач от 26-ия кръг на елитната дивизия.
Успехът на нашите момчета на 19 април обаче няма да им стигне да се преборят за 5-ото място в редовния сезон, тъй като основният им съперник за тази позиция – “Ямбол”, спечели гостуването си във Варна. Това означава, че сблъсъкът на Йордан Бозов и компания с шампиона “Лукойл Академик” днес /22 април, вторник, от 18 ч./ ще бъде само за престиж.
В “Арена Самоков” на 19 април за първи път от няколко месеца нямаше никаква интрига. Домакините натиснаха още от самото начало и до почивката вече имаха преднина от 22 точки – 52:30. Това подейства демотивиращо на плевенчани и те сякаш гледаха да доиграят срещата без да преследват победата на всяка цена.
Над всички за самоковци бе резервата Върнън Тейлър, който записа на сметката си 20 точки и 6 борби. “Дабъл-дабъл” от 15 пункта и 12 овладени топки оформи сънародникът му Шон Барнет, а още трима играчи преминаха 10-точковата граница – Еван Равънел /14/, Остин Калхун /13/ и Джъстин Грей /12/.
Старшията Барчовски даде шанс за изява на всичките си момчета, записани в тимовия лист, като личен рекорд от точки записа 18-годишният талант Александър Милов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*