Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски” не успя да пробие “Спартак”, падна за сефте в Плевен от 1736 дни

Снимка: www.lap.bg

Унищожителните 16 тройки на играчи на “Спартак” /Пл/ спряха възхода на “Рилски спортист” в Националната баскетболна лига. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров загубиха дербито в зала “Балканстрой” в петък, 13 януари, със 77:93 и се лишиха от възможността да се настанят по-трайно в първата четворка на класирането.
Плевенчани започнаха срещата по-активно и с хирургическа точност при стрелбата от зоната за 3 точки постепенно изковаха и натрупаха солиден аванс, достигнал на моменти и до 20 пункта. Домакините спечелиха и четирите части в мача, като не оставиха съмнения кой от двата отбора заслужава повече успеха.
Поражението бе първо за самоковския състав в Града под Панорамата от 1736 дни или близо 5 г. – от 13 април 2012 г.
Най-деен и във втория си мач с екипа на “Рилски” бе Ди Джей Шелтън, завършил двубоя с втори пореден “дабъл-дабъл”, този път дошъл след 24 т. и 10 борби. Келвин Паркър записа 16 пункта, а Йордан Бозов добави 13 т.
Домакините, които излязоха на паркета с изцяло български състав, завършиха мача с 51.61 % успешна стрелба за 3 т. и си раздадоха два пъти повече асистенции от самоковци – 20 срещу 10.
“Рилски спортист”: Шелтън 26, Паркър 16, Бозов 13, Бруинсма 12, Георгиев 4 /Вутев 4, Уудс 2, Стоянов, Иванов/.

Leave a Reply