Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски” освободи Хенри и привлече Уокър преди дербито с “Ямбол”

Уил Уокър

“Рилски спортист” се раздели с една от американските си перли – Корин Хенри. Договорът на янкито с отбора бе прекратен по взаимно съгласие в средата на седмицата.
Хенри се присъедини към тима ни в началото на август с надеждата да замести успешно Бранко Миркович на пост № 1 в баскетбола, но така и не оправда очакванията на ръководството.
“Корин не отговаряше на това, което исках. Преценихме, че трябва да направим тази стъпка – с освобождаването му от състава”, лаконичен бе старши треньорът Росен Барчовски.
Само ден след напускането на Хенри клубът ни привлече плеймейкъра на “Ямбол” Уил Уокър. Той вече направи и първа тренировка с новите си съотборници, на която се запозна с четирима свои сънародници – Шон Барнет, Върнън Тейлър, Остин Калхун и Еван Равънел.
Очакванията към подавач № 1 за изминалия сезон са да запълни пробойната в гардовата линия на тима. За това свидетелства фактът, че приносът на състезателя към ямболии от началото на сезона е повече от стабилен – 12 точки, 7 асистенции и 3 борби средно на мач.
По ирония на съдбата следващият двубой на “Р. спортист” е именно срещу досегашния клуб на Уокър – “Ямбол”. Дербито между “жълто-черните” и нашите е днес /петък, 29 ноември/ от 18 ч. в зала “Диана”, но Уокър няма да се появи на паркета по преценка на треньорския щаб. Така нашите ще разчитат в гардовата линия на 34-годишния ветеран Йордан Бозов и на младия Дарин Иванов.
Във вторник, на 3 декември, пък самоковските баскетболисти приемат унгарския „Солнок” в поредна среща от турнира „Еврочалъндж”. Дуелът в „Арена Самоков” е с начален час 17.30.

Корин Хенри. Снимка: Ивайло Андреев

Leave a Reply