Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски” отново шокира “Сигал” след продължение

Снимки: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Дубъл от победи над косовския “Сигал” /Прищина/ постигна “Рилски спортист”. Самоковци изхвърлиха косоварите от надпреварата за купата на “ФИБА Европа” след нов драматичен успех със 100:98 в сряда, 17 ноември, в “Арена Самоков”. Успехът запази шансовете на “белите” да преминат груповата фаза на турнира, за което ще им е нужна задължителна победа в последното домакинство на тима срещу турския “Бююкчекмедже” идната сряда. В момента тима ни е с баланс от 2 победи и 3 загуби, което му гарантира сигурно трето място. Надеждите са “Рилски” да се промуши за следващата фаза като един от двата най-добри трети състава от пет различни групи на турнира.
Мачът със “Сигал” предложи доста качествена и интересна игра, като бе равностоен през цялото време. Доказателство са равният резултат на голямата почивка – 45:45, и “хиксът” в края на редовните 40 минути – 86:86.
Началото на 5-минутното продължение бе блестящо за Ненад Делич, който наниза 6 безответни точки в противниковия кош. Гостите обаче не се отказаха и намалиха пасива си на само 1 т. 32 секунди преди финалната сирена. Точна стрелба на Келвин Паркър върна усмивките върху лицата на 700-те зрители в залата и осигури успеха на отбора ни.
В най-подходящия момент Еван Бруинсма показа най-доброто от себе си. Бледоликият американец оформи “дабъл-дабъл” от 21 т. и 13 борби, към които добави 7 асистенции и 4 отнети топки за КПД 37! Същият точков актив записа и Паркър. Златин Георгиев също се показа в хубава светлина, като със страхотно себераздаване заби 18 пункта и улови 7 отскочили топки в подкошието. По 17 т. за успеха на самоковци добавиха Делич и капитанът Бозов.
“Рилски спортист”: Паркър 21, Георгиев 18, Делич 17, Бозов 17, Цветкович 4 /Бруинсма 21, Симънс 2, Стоянов, Секулов, Вутев/.

Leave a Reply