“Рилски” праща покани до президента и премиера за Балканската лига

снимка: Ивайло Андреев

Специални покани към президента Росен Плевнелиев, премиера Марин Райков, спортния министър Петър Стойчев, председателя на БОК Стефка Костадинова, спортния директор на “ФИБА Европа” Любомир Котлеба и председателя на департамента по състезания и съдии на същата организация Ричард Стоукс ще изпрати ръководството на БК “Рилски спортист” за турнира на финалната четворка в Балканската лига, на който клубът ни е домакин от 19 до 21 април.
Покани са предвидени още за посланиците на Израел, Македония, Сърбия, Хърватия, Румъния и Гърция в България.
В същото време управата на клуба ни пусна съвсем приемливи цени на билетите за двата полуфинала, срещата за третото място и финала. Талончетата ще струват 3 лв., като ще важат за двата мача в съответния ден. Пропуските ще се продават на касите на “Арена Самоков”.
При много голям интерес от страна на медиите премина пресконференцията на “Рилски спортист” в спортклуб “България” в столицата на 10 април. Десетки журналисти и фоторепортери изпълниха залата, за да научат подробности около финалния турнир на петото издание на Балканската лига.
„Самоков е амбициран да проведе състезание на високо равнище. Амбициите ни са тази финална четворка по нищо да не отстъпва на големите европейски турнири и състезания. От 20 години в града се опитваме да правим това, разбира се, доколкото са ни възможностите”, сподели президентът на клуба инж. Петър Георгиев.
Спортният шеф добави: “На целия Балкански полуостров знаят за Самоков, и то като за град с много добър клуб. До момента нямаме никакви оплаквания от другите отбори и мисля, че условията, които нашият град предлага, са едни от най-добрите в България за провеждане на баскетболни състезания.”
Кметът на Самоков Владимир Георгиев, който е и председател на Организационния комитет, заяви: “Отговорността е голяма, но съм убеден, че ще се справим. Доста работа ни чака до 19 април, ние обаче сме мотивирани. Сигурен съм, че заедно с ръководството на лигата, на баскетболния клуб и Общината ще отчетем едно успешно проведено голямо спортно мероприятие, каквото несъмнено е Балканската лига.”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*