Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски” привлече Златин Георгиев и двама американци

Златин Георгиев

Селекцията в БК “Рилски спортист” е в ход. След като се раздели с всичките си основни играчи в края на миналия сезон, сега управата на клуба ни се е заела да изгради нов боеспособен тим, с който всеки да се съобразява.
Първите три попълнения в отбора вече са факт – това са американците Върнан Тейлър и Шон Барнет и бившият състезател на “Левски” Златин Георгиев-Голди.
Гардът Тейлър пристига от финландското първенство, където е носил последователно екипите на местните “Коувот” /Коувола/ и “Тармо” /Порво/.
Показателите на високия 190 см янки в първия тим са 7.8 точки и 3.9 борби средно на мач, докато престоят му в “Тармо” е далеч по-впечатляващ – КПД от 22.9 точки, 7.3 борби и 2.2 асистенции средно на мач.
Преди да отиде във Финландия преди година и половина, Тейлър има записан половин сезон в първенството на Ливан, а преди това в продължение на 2 години се състезава за университета “Трой” в родината си.
Златин Георгиев, известен в баскетболните среди с прякора си Голди, взе участие в 60 двубоя за “сините” през последната година /показатели от 6.2 точки и 2.9 борби средно на мач/, но не можа да разкрие пълния си потенциал. Сега обаче братът на Стефан Георгиев-Торо се надява на повече игрово време и доверие от страна на треньорския щаб.
Третият нов – Шон Барнет, идва в Самоков от румънския “Клуж”, който бе една от приятните изненади в първенството на северната ни съседка през последната година. КПД-то на крилото за сезон 2012/2013 г. е доста солидно – 11.2 пункта, 6.5 овладени топки и 2.2 завършващи подавания в 36 срещи с екипа на тима.
Янкито е играл още в университета “Уингейт”, в Лигата за развитие на НБА, както и в шампионатите на Франция, Германия и Швейцария.
До края на седмицата се очаква управата на “Рилски спортист” да обяви още поне едно ново попълнение, с което отборът да придобие по-завършен вид.
Подопечните на Росен Барчовски стартират подготовката си за новия сезон
на 27 август, вторник.

хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

Всеки желаещ има възможността да се включи в новата промоция на фирма Le Vele – “Обзавеждане в бъдеще”, която предоставя 10 % отстъпка от цената за мебели и матраци във фирмените магазини за срок от една година!
Талонът за отстъпка можете да изрежете да изтеглите от фейсбук страницата на фирмата, както и от нашия интернет сайт.
Фирмените магазини се намират на бул. “Искър” № 183 и на ул. “Житна чаршия” № 7. Работното време в делнични дни е от 9 до 18 ч., а в събота – до 16 ч. Собственичката М. Чавдарова можете да откриете и на тел. 0899 892 205.

Leave a Reply