Новини, Спорт, Футбол

“Рилски” разгроми “Марица” /Пд/ със 7:2 в първата си контрола

На ФК “Рилски спортист” му тръгна като по вода в контролите. Възпитаниците на Николай Вуков, които наесен ще са част от четвъртото ниво на футбола у нас – Източната “А” ОФГ, сразиха със 7:2 гостуващия “Марица” /Пд/ в първата проверка от лятната си подготовка.
Головете за победителите отбелязаха Васил Киров /2/ и Виктор Колев /2/, Янко Ангелов, Кристиян Додов и влезлият като резерва Георги Митров. Домакините имаха пълно превъзходство през всичките 90 минути и седемте гола бяха най-малкото, с което тимът от Пловдив се размина.
“Стана полезна проверка. Отбелязахме 7 попадения, което говори, че съставът ни има добри реализаторски способности. Надяваме се да подобряваме още играта си и да покажем, че не заслужаваме да ритаме по села и паланки”, споделиха след спаринга от “Рилски”.
Запалянковци от постоянното присъствие със задоволство коментираха добрата спортна форма на старите пушки Росен Пътников, Васил Киров и Иван Гемеджиев, които бяха замесени в пет от головете. Привържениците постоянно поощряваха и младите футболисти в тима, а най-много аплодисменти заслужи юношата Кристиян Додов, който се отчете с ефектно попадение.
В същото време школата на клуба продължава да набира таланти, родени през 2003-2004 г. Заниманията се провеждат от понеделник до петък от 17 ч. на ст. “Искър”, треньори са Петър Аджов и Васил Киров. Спонсор на школата са “Училища Европа”, закупили пълен комплект спортна екипировка за всеки от малките футболисти. Всяко момче, записано в “Рилски спортист”, ползва 50 % отстъпка от таксата за частното школо.

Leave a Reply