„Рилски” разгроми младежите на „Левски” с 4:0

Снимка: архив

Трета поредна победа в контролните срещи преди началото на пролетния полусезон на Югозападната Трета лига постигна „Рилски спортист”. Самоковци изнесоха истинска футболна лекция на младежкия състав на „Левски” в събота, 4 февруари, като добрата им игра намери отражение и в четири безответни попадения. Головете бяха дело на тарана Петко Петков /2/, халфът Йоакин Ръсовски, а последният точен изстрел бе дело на едно от новодошлите на проби момчета. Така „Рилски” записа трета поредна победа в подготвителния период, без да е допуснал нито едно попадение в мрежата си.
„Вървим стъпка по стъпка в правилната посока”, коментира след мача наставникът Воин Войнов. Той допълни, че е доволен от играта и резултата, като се има предвид, че в двубоя със софиянци участие не са взели оплакващите се от леки травми опитни футболисти Васил Киров, Иван Гемеджиев и Росен Пътников, както и стълбът в отбраната Виктор Колев.
Мачът на едно от помощните игрища с изкуствена настилка на ст. „Георги Аспарухов” в кв. „Подуяне” пропуснаха още крилото Владимир Иванов и полузащитникът Жак Пехливанов. Оказа се, че дуото вече е изиграло последния си официален мач с оранжевия екип. Докато напускането на Иванов няма да е проблемно, тъй като той не показа с нищо, че заслужава екипа на „Рилски”, ситуацията с бившия капитан на младежкия състав на „Локомотив” /Пловдив/ е по-различна.
Жак се бе превърнал в неизменна част от първия състав на самоковския тим и дори отбеляза няколко важни гола. Той се разписа при победата над „Вихрен” с 2:0 на ст. „Искър” и за успеха с 4:3 при гостуването на „Велбъжд” в Кюстендил. Най-красивият му гол обаче дойде още във втория кръг на шампионата, когато временно намали изоставането на отбора си срещу „Миньор” на „Стадиона на мира” в Перник на 1:2 с бомбен далечен удар /в крайна сметка нашите момчета паднаха с 1:3/.
Следващите ни проверки ще бъдат срещу представителните тимове на „Балкан” /Ботевград/ и „Марек” /Дупница/. Първо, в сряда, 8 февруари, „Рилски” излиза срещу „Балкан”, а за три дни по-късно – в събота, 11 февруари, отново на един от терените на комплекса в Царско село, е насрочен дуелът с „Марек”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*