Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски” се бори, но “Лукойл” изравни серията след 16 тройки

“Лукойл Академик” се върна на правилния коловоз в полуфиналната серия на Националната баскетболна лига с “Рилски спортист” след домакински успех с 95:80 в Спортния комплекс в Правец.
Самоковци отново стартираха силно в началото на мача, взеха първата част с 19:17, а малко по-късно дори водеха със 7 т. разлика. Треньорът на “студентите” Тони Дечев този път се усети, направи някои промени в състава си и още до края на полувремето домакините осъществиха обрат в резултата. Възходът в играта на тима от Правец продължи и в следващите периоди и накрая те заслужено ликуваха.
Основното оръжие на “Лукойл” в днешната среща бе стрелбата от зоната за 3 т., откъдето домакините отбелязаха при 16 от 32-та си опита.
Треньорът на “Рилски” Людмил Хаджисотиров даде малко почивка в последните минути на двубоя на водещите си състезатели, за да съхрани силите им за предстоящите на 11 и 13 май два мача в Самоков.
Еван Бруинсма отбеляза 20 т. за “Рилски”, Йордан Бозов добави 16, а Николай Стоянов завърши с 15 пункта.
“Рилски спортист”: Бруинсма 20, Бозов 16, Георгиев 6, Вутев 5, Иванов /Стоянов 15, Шелтън 11, Франсис 5, Киров 2, Секулов, Акимов, Васов/.

Leave a Reply