Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски” се прицели в първото място, трябва да бие под Аязмото

Снимка: Ивайло Андреев

“Рилски спортист” се прицели във върха в Националната баскетболна лига. Самоковци, които в първия кръг съкрушиха с 20 точки разлика “Черноморец” /81:61/, ще пробват нов разгром – този път над силно променения тим на “Берое”. Сблъсъкът в Стара Загора е в събота, на 26 октомври, от 18 ч. Водещият световен букмейкър Sportingbet също очаква “Рилски” да няма проблеми в хода на срещата, като евентуален успех на гостите се котира на 1.166, докато победа на домакините се оценява на 5.00.
След изиграването на срещите от първия кръг нашите са втори в подреждането, но изразителен успех под Аязмото би им отворил вратата към първото място. За да стане това факт, е нужна и благоприятна развръзка в дербито между “Балкан” и “Левски”.
Успее ли да се справи със заралии, “Рилски” ще посвети победата на навършващия 48 часа по-късно 17 години юноша на клуба Адриян Секулов. Гардът вече опита от атмосферата на първенството, след като се появи на паркета в последната четвърт на двубоя с черноморци миналата седмица.
Лекуващият травма американец Върнън Тейлър пък почти сигурно ще направи официален дебют за отбора. Янкито пострада в контролата срещу “Лукойл Академик” преди 16 дни и пропусна спаринга с “Ямбол” и дуела с “Черноморец” впоследствие.
“Р. спортист” пази добри спомени от последната си визита в Стара Загора. На 22 февруари подопечните на Росен Барчовски отнесоха съперника със 100:85, след като нанизаха невероятните 70 точки в третата и четвъртата част.
Двата съперника се срещнаха и по време на подготовката за настоящия сезон, като победител тогава отново излезе самоковският тим – 79:52 под Аязмото на 19 септември.

Leave a Reply