„Рилски” си върна на „Черно море”, излиза срещу „Левски” на полуфинал за Купата

„Рилски спортист” е последният полуфиналист в турнира за Купата на България. Самоковци отстраниха сравнително лесно домакина „Черно море” със 76:67 и днес от 20,00 ч. излизат срещу „Левски” в спор за място на финала. И този мач ще бъде излъчен директно по канала TV+. Другият полуфинален сблъсък е между „Ямбол” и „Лукойл Академик”.
„Рилски” изигра шеметни първи 20 минути, в които не даде на „моряците” да си поемат дъх. Точна стрелба от тройката, мощни пробиви и класически забивки – това предложиха на феновете в необичайно празната зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта във Варна възпитаниците на Росен Барчовски.
След като поведоха на полувремето с 19 точки разлика – 46:27, Бранко Миркович и компания понамалиха оборотите и така съхраниха сили за битката с четата на Тити Папазов.
Над всички в редиците на гостите бе американецът Антъни Гуджино, който оформи впечатляващ „дабъл-дабъл” – 17 точки и 12 борби. Миркович блесна с 16 т., 7 овладени топки и 5 асистенции, а плеймейкърът Тери Смит добави 15 пункта.
Отлично впечатление направи и юношата на клуба Станислав Ваклинов, който реализира няколко много важни точки в хода на срещата. Исполинът завърши двубоя с актив от 13 точки и 7 борби за 23 минути на площадката.

Витрина на мача

„Рилски спортист”: Гуджино – 17, Миркович – 16, Смит – 15, Захариев – 4, Дюпри – 4 /Ваклинов – 13, Калояро – 7, Бинев, Кр. Георгиев/

„Черно море: Великов – 24, Борисов – 10, Цонков – 8, Върчел – 4, Илиев – 2 /Алексиев – 13, Кьосев – 4, Стоев – 2, Желев, Хол, Вутев/

Съдии: Владимир Цеков, Искрен Манолов, Младен Марков

Варна, зала „Конгресна” – 600 зрители

Барчовски: И срещу „Левски” излизаме за победа

„Победата срещу „Черно море” като гост и класирането в първите четири в тази силна конкуренция е голям успех за нас. Да, действително мачът можеше да бъде много по-лек, но това го отдавам на отпускането и на леката умора, появила се при момчетата. В същото време противникът нямаше как да спре да играе, защото все пак е домакин и не може да се излага”, бяха първите думи на старшията Барчовски след срещата.
Специалистът открехна вратата и за предстоящата битка с „Левски”: „Независимо, че победихме „Левски” два пъти през сезона до момента, съзнавам много добре с какъв качествен състав разполагат. Те са дошли тук да спечелят Купата. Ние обаче също имаме големи амбиции. Не знам дали ще ни стигнат силите и възможностите за нова победа, но желанието със сигурност е на лице”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*