Баскетбол, Новини, Спорт

„Рилски” си го върна на „Балкан” с хубава победа в Самоков

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

„Рилски спортист” записа четвърта поредна победа в Националната баскетболна лига, след като по-рано днес срази у дома съседите в класирането „Балкан” /Ботевград/ с 80:73.
Гостите нанизаха 7 безответни точки в самото начало на мача, но „Рилски” бързо се събуди и изравни играта с активното участие на най-резултатния си състезател Ди Джей Шелтън. Тройка със сирената на капитана Йордан Бозов пък затвори частта при 20:14. В началото на втория период съдиите свириха техническо нарушение за симулация на Николай Стоянов и това наруши ритъма в играта на самоковци, които си изпуснаха нервите и позволиха на ботевградчани да изравнят. В крайна сметка почивката дойде при 42:34.
Баскетболистите на „Балкан” излязоха пределно мотивирани за третата част, в която показаха доста стойностни неща и дори успяха да поведат с кош със сирената на кошмара на „Рилски” от мача за Купата на България Травис Дениълс за 57:56. Силна последна четвърт обаче позволи на домакините да вземат много ценен успех в битката за първата четворка на лигата с 80:73.
Ди Джей Шелтън показа, че трудно може да бъде изолиран в два поредни двубоя и след фиаското за Купата от миналата седмица сега блесна с „дабъл-дабъл” от 26 т. и 11 борби. Друг американец в нашия състав – Еван Бруинсма, също записа „дабъл-дабъл” от 12 пункта и 11 борби. Данчо Бозов бе на обичайната си висота с 22 т. и 7 асистенции.
Треньорският щаб на тима ни явно намира вината за провала за Купата в гарда Келвин Паркър, който така и не получи игрово време. Вместо него се изявиха юношите на клуба Дарин Иванов и Адриян Секулов, които се понравиха с изявите си на паркета на 600-те зрители в залата.
“Рилски спортист”: Шелтън 26, Бозов 22, Бруинсма 12, Георгиев 8, Иванов 5 /Уудс 4, Секулов 3, Стоянов, Киров/.

Leave a Reply