Други, Зимни спортове, Новини, Спорт

“Рилски скиор” обра медалите край Юндола

Александър Огнянов

Състезателите на СУ „Никола Велчев“ и клуб „Рилски скиор“, водени от треньора Лиляна Кръстева, спечелиха още 11 медала – 4 златни, 3 сребърни и 4 бронзови, от лятното държавно първенство /на ролкови ски/, състояло се от 22 до 24 септември в Юндола.
Симеон Огнянов стана носител на 2 златни и 2 сребърни отличия. Христина Митева и Александър Огнянов спечелиха по 1 златен медал. Петя Стойчева обогати колекцията си с 2 сребърни и 2 бронзови медала. Два бронза завоюва Марио Матиканов.
В това второ за сезона състезание участваха 15 самоковски състезатели в 9 възрастови групи /без мъже/, като премериха сили с повече от 140 бегачи от всички центрове на този спорт в страната в три дисциплини – класика, свободен стил и крос.
В двата изминали старта нашите бегачи извоюваха общо 30 медала. Следващото състезание – за купа „Самоков”, ще се състои на ролбана на СУ „Н. Велчев” на 1 октомври от 9.30 ч. Само половин час по-късно пък на писта „Бистрица” в Боровец ще започне държавното лятно първенство по биатлон.

Leave a Reply