Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски спортист” в тежка битка с “Цмоки” /Минск/ днес

Първа победа в новия турнир “ФИБА Европа къп” ще се опита да постигне “Рилски спортист”. Самоковци посрещат беларуския шампион “Цмоки” във втория си мач от кампанията, сблъсъкът е днес от 18.15 ч. в “Арена Самоков”.
Sportingbet вече определи коефициентите за срещата, като логично фаворити са гостите с коеф. 1.166. Успех за нашите пък се котира на 5.00, а равенството е фиксирано на 17.00.
В първия кръг момчетата на Росен Барчовски паднаха тежко във Финландия от местния първенец “Катая Баскет” /76:92/ и към момента са в неизгодна позиция. Успех над състава от Минск обаче би възвърнал шансовете на отбора за класиране в следващата фаза на надпреварата.
“Рилски” и тимът от Беларус вече на два пъти кръстосаха шпаги, но в турнира “Еврочалъндж”. Това се случи преди 2 години, като победител и в двата случая стана настоящият отбор на Бранко Миркович.
Всички в лагера на домакините се надяват този път шансът да е на тяхна страна и да ликуват след последния съдийски сигнал. Плюс за Йордан Бозов и компания ще бъде повишеното самочувствие на отбора покрай разгрома над “Ямбол” /94:68/, който осъществиха в събота вечерта в Националната баскетболна лига. В този дуел треньорският щаб даде равно поле за изява на всичките си състезатели, за да са максимално подготвени за тежката битка с “Цмоки”.
“Очаква ни много силен противник, но ние ще бъдем мобилизирани не на 100%, а на 200%. Това е абсолютно сигурно. Надявам се срещу Минск да имаме точно такъв ден, какъвто “Катая” имаха срещу нас във Финландия. Нивото във “ФИБА Европа къп” е много високо, близко е до това в турнира “УЛЕБ къп”. Прогнози не искам да правя, сигурен съм само, че момчетата ще дадат всичко от себе си, за да зарадват верните ни привърженици”, коментира преди двубоя в “Арена Самоков” Росен Барчовски.

Leave a Reply