“Рилски спортист” допусна незаслужена загуба от “Марек” в Дупница

„Рилски спортист” претърпя злощастна загуба с 1:2 при гостуването си на „Марек” в Дупница на 31 август.
Самоковци стояха много по-добре на терена, но това не им донесе дори и частичен успех. Вина за поражението определено има и страничният арбитър, който не видя двуметровата засада при първото попадение на домакините в 30-ата мин. на мача. Нашите момчета дълго оспорваха легитимността на гола, като най-дейният в тези действия – Ивайло Захариев-Пиф, получи и жълт картон.
Несправедливостта обаче сякаш надъха допълнително гостите и още преди почивката те изравниха резултата. Вратарят на „Марек” отрази опасен удар на крилото Йордан Тодоров, но нямаше какво да направи при безапелационната добавка на Кольо Чахов миг по-късно – 1:1.
През второто полувреме „Рилски” продължи да е по-активният отбор. Тодоров се „отличи” с нов пропуск, докато Александър Иванов на три пъти се опита да преодолее стража на дупничани с далечни изстрели. Липсата на достатъчно класа в нападението на гостите обаче направи така, че голяма част от опасните им атаки да не се разгърнат по най-добрия начин в последната третина на игрището.
Вместо това „Марек” организира скоростна атака в 79-ата мин., при която капитанът Росен Йорданов вкара втория си гол в мача и донесе първата победа за домакините през сезона.
Загубата в регионалното дерби с „Марек” остави възпитаниците на Петър Аджов на 9-о място в класирането с актив от 5 точки след първите 5 кръга в Югозападната Трета лига.
В следващия кръг нашите момчета почиват, но ще използват паузата, за да изиграят приятелска среща с „Локомотив” в Пловдив. Контролата е насрочена за събота, 7 септември, от 11 ч. на ст. „Локомотив”. На 14 септември, събота, от 17 ч. пък „Рилски” приема съседите от „Ботев” /Ихтиман/ в редовен мач от първенството на нашата дивизия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*