„Рилски спортист” завърши на трето място приятелския турнир в Ботевград в памет на Георги Христов

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Първо отличие за новия сезон завоюва „Рилски спортист”. Самоковци се пребориха за третото място на приятелския турнир в памет на ботевградската легенда Георги Христов след като вчера, 27 септември, победиха с 88:78 румънския „Тимишоара”.
Българите не започнаха мача по най-добрия начин и до почивката гостите от северната ни съседка имаха преимущество в резултата. Не така обаче стояха нещата през второто полувреме, когато най-после в полза на „Рилски” влезе и едно от силните оръжия на тима – стрелбата от зоната за 3 точки. Така възпитаниците на Людмил Хаджисотиров обърнаха развоя на двубоя в своя полза и стигнаха до бронзовите медали. Нашите момчета бяха наградени от дежурния представител на Българската федерация по баскетбол Владимир Атанасов.
Мартин Маринов отбеляза 16 точки в родния си Ботевград, а по 11 добавиха американците Дерек Райт и Артър Едуърдс. С двуцифрен актив от по 10 пункта пък завършиха Златин Георгиев-Голди и Димитър Маринчешки.
Трофеят остана у дома, тъй като местният „Балкан” надви на финала в изцяло български сблъсък „Берое” /Стара Загора/ с 99:83.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*