„Рилски спортист“ загуби първото си домакинство за сезона

„Балкан“ (Ботевград) надигра с 1:0 „Рилски спортист“ при гостуването си в Самоков на 14 август в двубой от втория кръг на Югозападната Трета лига.
Двата тима играха доста равностойно, но все пак гостите излъгаха своите опоненти в самия край на мача чрез гол с глава на Калоян Бонев. Това бе второ попадение на тарана на „зелените“ в Самоков за 2021 г., след като през пролетния полусезон на миналата кампания отново той бе точен за победата на ботевградчани с 2:0. Иначе Бонев отдавна се превърна в черна котка за самоковския клуб, срещу който се е разписвал още с екипите на столичния „ЦСКА 1948“ и „Миньор“ (Перник).
„Балкан“ имаше две отлични ситуации да поведе още по-рано в хода на срещата, но Здравко Атанасов удари греда, а удар на Николай Цветков-Демона бе избит от голлинията от Никослав Найденов.
Възпитаниците на Тихомир Йосифов се посъбудиха през втората част и на свой ред създадоха опасности пред противниковата врата. Най-дейни в това отношение отново бяха Ивайло Захариев-Пиф и Петко Петков-Рамбо, който обаче така и не съумя да реализира срещу бившия си отбор.
В крайна сметка самоковци останаха с празни ръце и ще трябва да търсят положителен резултат при гостуването си на „Витоша“ в Бистрица на 18 август, сряда, от 19.30 ч.
За „Балкан“ пък това бе втора поредна победа, а момчетата на треньора Иван Редовски ще имат възможността да удължат успешната си серия в домакинството си на „Банско“.
„Рилски спортист“: 1. Майкъл Матев, 3. Юлиян Чапаев, 4. Виктор Колев, 5. Никослав Найденов, 6. Владислав Георгиев, 8. Тихомир Крумов, 10. Ивайло Захариев, 13. Петър Рогозански, 14. Никола Николов, 15. Денис Бучев, 19. Петко Петков

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*