Баскетбол, Новини, Спорт

„Рилски спортист” започва днес участието си в турнира за Купата на ФИБА Европа

Самоковци приемат от 18.30 ч. десеткратния шампион на Италия „Варезе”

Днес, 17 октомври, от 18.30 ч. в зала „Самоков” мъжкият тим на „Рилски спортист” излиза срещу 10- кратния шампион на Италия „Варезе”. С този мач започва участието на самоковци в турнира „ФИБА Европа Къп”.
В него играчите на Людмил Хаджисотиров ще имат нужда от подкрепата на публиката в града, тъй като техният противник е сочен за един от фаворитите в групата, в която при жребия попаднаха още тимовете на унгарския „Алба Фехервар” /Шехешфехервар/ и на португалския „Порто”. Италианците разполагат с изключително боеспособен състав, в който личи името на сръбския национал Алекса Аврамович. Именно той е и лидерът на тима. Другият водещ състезател на гостите, когото самоковци трябва да спрат, ако искат победата в двубоя, е американецът Роналд Мур. Гардът има изключително богат опит на европейската баскетболна сцена, като до момента е защитавал цветовете на словашкия „Нитра”, полския „Туров”, унгарския „Алба”, украинския „Черкаски” и италианските „Ювекасетра” и „Пистоя 2000”, където се задържа три сезона. Във всеки от тези отбори Мур е бил водещ играч, какъвто е сега и във „Варезе”.
От друга страна самоковци също разполагат с играчи, които са на достатъчно високо ниво и имат сили да поднесат изненада в групата. За да стане това обаче българите ще трябва да повторят играта си от мача с „Катая” в Самоков и от двубоя с „Балкан” в Ботевград, където показаха не само умения, но и характер, и желание за победа.

Leave a Reply