Новини, Спорт, Футбол

„Рилски спортист” започна подготовка със 17 футболисти, играем с „Локо” /Пд/ днес от 18 ч.

Снимка: Александър Чавдаров

17 футболисти се събраха на 2 юли на ст. „Искър” за първата тренировка на „Рилски спортист” за новия сезон в Югозападната Трета лига. Те бяха изведени на терена от новия-стар наставник Петър Аджов и помощник-треньора Васил Киров. Целта пред дуото ще бъде да стабилизира отбора и да не се стига до ситуация като в края на миналия сезон, когато до последно самоковци трепериха за оцеляването си в групата. Това явно ще бъде голямо предизвикателство за младите наставници, тъй като все още няма яснота около състава на тима.
Светлина в тунела обаче има, защото дебютиралите в последния пролетен кръг на миналия сезон юноши на клуба Атанас Белемезов и Георги Даганов се явиха на първата тренировка. Амбициите на Аджов и Киров ще бъдат да налагат постепенно и доколкото е възможно местни момчета, които след време да съставят ядрото на тима. Засега не е ясно колко играчи ще бъдат привлечени, но се знае, че пътищата на клуба и на някои от състезателите от миналия сезон ще се разделят.
Днес от 18 ч. по молба на ръководството на „Локомотив” /Пловдив/ двата отбора ще изиграят приятелски мач на основния терен на ст. „Искър”.

Делян Василев

Leave a Reply