„Рилски спортист” затрудни максимално „Алба Фехервар” в Унгария

Снимка: http://www.fiba.basketball/europecup/18-19

„Рилски спортист” записа втора загуба в груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа след като отстъпи с 80:84 при гостуването си на „Алба Фехервар” в Унгария на 23 октомври.
Въпреки това гостите могат да бъдат доволни от представянето си, тъй като играха без основния си „двигател” Дерек Райт, който страда от травма в адуктора и все още не е ясно кога ще се възстанови. Самоковци стояха напълно равностойно на паркета в зала „Алба Регия” в 100-хилядния град Секешфехервар, като крайния изход от срещата не бе ясен до последните секунди.
Артър Едуърдс изигра силен мач за „Рилски” и завърши с 18 точки и 5 борби, а Джейлън Дженкинс записа 15 пункта и 6 борби. Мартин Маринов пък се отчете с 15 точки, дошли след 5 точни хвърляния към коша от далечно разстояние от общо 8 опита.
„Рилски спортист”: Едуърдс 18, Дженкинс 15, Хаджирусев 8, Гуджино 6, Георгиев 5 /Маринов 15, Бозов 11, Баро 2, Маринчешки, Васов/.
В третия си мач от група F на надпреварата възпитаниците на Людмил Хаджисотиров приемат на 31 октомври от 18.30 ч. португалския „Порто”. Преди това обаче нашите момчета имат тежък двубой и в Националната баскетболна лига, защото гостуват в събота, 27 октомври, от 18 ч. на пловдивския „Академик Бултекс 99”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*