„Рилски спортист” изненада „Балкан” с 85:82 и вече е трети преди плейофите

Третото място в редовния сезон на Националната баскетболна лига е за „Рилски спортист”! След силна серия, включваща 5 победи в последните 6 двубоя, нашите момчета се укрепиха в тройката, благодарение на успеха си с 85:82 над „Балкан”. Това означава, че в четвъртфиналните плейофи за титлата възпитаниците на Росен Барчовски ще се изправят срещу „Берое”. Играе се до две победи от три мача, а „Рилски” е домакин в първия сблъсък.
Самоковци показаха вдъхновена игра срещу „зелено-белите” и заслужено си тръгнаха като победители от негостоприемната „Арена Ботевград”. Макар че домакините водеха на полувремето с 42:38 със силна игра на Иван Лилов и Вукота Павич. След почивката гостите постепенно започнаха да топят изоставането си и дори поведоха с 5 точки – 62:57. Две минути пред края ботевградчани все пак изравниха за 74:74, но невероятна тройка на Върнън Тейлър в последната минута сякаш ги пречупи и те напуснаха собствения си дом с поражение за първи път от 3 ноември м.г. насам, когато паднаха със 78:79 от столичния „Левски”.
Най-резултатен за победителите със 17 точки бе центърът Жарко Ракочевич. Върнън Тейлър се отчете с 16 т. и 7 борби, а по 15 пункта добавиха Златин Георгиев и капитанът Йордан Бозов.
„Успехът ни е важен, защото поначало в Ботевград се играе трудно. Ако се срещнем със съперника някъде в плейофите, ще имаме повече самочувствие. Да си призная честно, не очаквах много от нашия отбор – момчетата бяха поизхабени емоционално, но намериха сили през второто полувреме да спечелят мача. Дано само да останем спокойни, защото ни предстои финал в Балканската лига”, коментира наставникът на „Р. спортист” Росен Барчовски след дербито с „Балкан”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*