„Рилски спортист” изхвърча от Европа след загуба от „Варезе” в Италия

Снимка: http://www.fiba.basketball/

Баскетболният „Рилски спортист” загуби с 59:86 гостуването си на 7 ноември на италианския „Варезе”, а с това и шансовете си да излезе от груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа.
Както в първия мач, така и сега, „Варезе” показа, че е по-класният отбор и не срещна особени затруднения при достигането до успеха. Домакините трупаха методично своята преднина и спечелиха и четирите части на двубоя. „Червените” показаха, че не случайно имат положителен баланс от три победи след първите пет кръга в едно от най-силните първенства в света.
Новото попълнение Юджийн Харис стана най-резултатен за „Рилски” още във втория си мач за тима. Американският гард записа актив от 12 точки, дошли обаче от цели 13 хвърляния към коша. Сънародникът му Джейлън Дженкинс и Мартин Маринов пък добавиха по 11 пункта.
„Рилски спортист”: Харис 12, Дженкинс 11, Маринов 11, Гуджино 4, Георгиев 2 /Бозов 9, Едуърдс 8, Баро 2, Маринчешки, Хаджирусев, Васов/.
Самоковци имат още два мача от група F – домакинство на лидера „Алба Фехервар” на 14 ноември, сряда, от 18.30 ч., и гостуване на „Порто” седмица по-късно.
Следващият мач за възпитаниците на Людмил Хаджисотиров в Националната баскетболна лига пък ще бъде на 10 ноември, събота, от 18 ч., когато тимът ни гостува на „Академик” в Правец.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*