„Рилски спортист” и „Блокотехна” играят две контроли в „Арена Самоков” във вторник и сряда

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Баскетболният „Рилски спортист” ще изиграе днес и утре – 11 и 12 септември, две контроли срещу македонския „Блокотехна” /Гевгелия/. Първата проверка е с начален час 19.30, а втората ще започне в 18 ч. на 12 септември. Това ще бъдат и първите две срещи за обновения самоковски състав пред собствената му публика преди началото на новия сезон, като и двете контроли са отворени за привържениците на баскетбола.
Припомняме, че възпитаниците на Людмил Хаджисотиров победиха в първите си две контроли на румънска земя „Динамо” /Букурещ/ и „Крайова”, но загубиха мача за Суперкупата на България от „Левски Лукойл”.
„Рилски” и „Блокотехна” играха помежду си и преди началото на миналия сезон. Тогава самоковци записаха две победи – 82:65 у дома и 85:82 в Гевгелия. В редовния сезон на Балканската лига пък македонците сразиха своя опонент с 87:64 като гост, а в последния кръг загубиха домакинството си с 84:85. Това обаче не бе последният мач между двата отбора, които по-късно се срещнаха и в спор за третото място в регионалната европейска надпревара. Самоковци, които бяха домакини на финалната четворка на Балканската лига, спечелиха срещата с 92:79 и грабнаха бронзовите медали.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*