Баскетбол, Новини, Спорт

“Рилски спортист” не издържа срещу “Лукойл Академик” – 76:86 в “Арена Самоков”

Баскетболният “Рилски спортист” най-после, изглежда, си намери център. Това е сръбското попълнение Жарко Ракочевич, който направи впечатляващ дебют на домашна сцена в двубоя с вицешампиона “Лукойл Академик” в поредния кръг на Националната баскетболна лига. Самоковци паднаха със 76:86, а Ракочевич избухна с впечатляващ дабъл-дабъл от 16 точки и 10 борби, с което си спечели симпатиите на 900-те зрители в залата. Въпреки че бе само на няколко тренировки, центърът не само бе пълен господар в подкошието, а смогна да направи и чадър на най-високия състезател в първенството – хърватина Бруно Шундов (221 см)!
Силните изяви на Жарко обаче не се оказаха достатъчни за нещо повече от почетна загуба срещу “червените”. За това главна вина имаше бившият играч на самоковци Тери Смит, реализирал 28 точки в коша на “скиорите”. Шундов добави 23 т., а Морис Къри се отчете с 21 пункта.
Официален дебют за тима от Правец пък направи друг екскадър на “Рилецо” – Христо Захариев. Крилото престоя на паркета 12 минути, в които постигна актив от 4 точки и 4 борби.
Мачът в “Арена Самоков” на практика бе решен в третата четвърт, в която гостите показаха стабилна игра в защита. В останалото време домакините бяха напълно равностойни, а на полувремето дори водеха с 48:46.
“Лукойл” извади по-добра успеваемост от линията за наказателни удари – 92:79 %, както и в стрелбата от тройката – 39:27 %.
В следващия кръг от шампионата “Рилски спортист” се изправя срещу “Берое”. Срещата е в сряда от 18,00 часа в Стара Загора.
“Рилски спортист”: Ракочевич 16, Гуджино 14, Зл. Георгиев 11, Тейлър 9, Бозов 8 /Норфлийт 13, Киров 5, Илиев, Тодоров, Иванов/

Васил Василев

Leave a Reply