Баскетбол, Новини, Обяви, Спорт

„Рилски спортист” оправдава очакванията за силно представяне в НБЛ

Баскетболът в България със сигурност не получава вниманието, което заслужава. Мнозина би трябвало да знаят, че в това отношение имаме доста интересна история и макар погледите да се насочват към футбола, баскетболната култура в страната е значително подценявана, имайки предвид интересните обрати, които запалените фенове могат да наблюдават.
 За жалост тази година се оказа, че отборите в баскетболното първенство се редуцират до десет отбора. Приятелите на баскетбола знаят, че това е много динамична игра, в която физиката на всеки играч се натоварва до краен предел. В началото на сезона можем да забележим, че Рилски спортист започва особено добре своето представяне и към момента се намира на първо място. Разбира се, изиграл е с една среща повече спрямо останалите опоненти, но 3-те победи не може да се смятат за случайност.
 Отборът на Самоков обаче може много повече, след като в официалния сайт феновете са попитани дали показват своя максимум или могат и още много повече. Това е интересен въпрос, особено след като скиорите на Людмил Хаджисотиров представят интересна комбинация от резултати. Добрата стара статистика винаги е показвала фактите и точно тук можем да забележим и някои от основните точки в играта, които трябва да се променят значително, ако желаем успехът преди 11 години да се повтори.
 Момчетата на Хаджисотиров се справят отлично към този момент, но някои основни проблеми могат да се фиксират още в началото на сезона и да подчертаят малко по-сериозно желание за победа. Можем да забележим, че Рилски спортист например се намира на 3-то място по отбелязани точки – 86.5. В борбите се нарежда на второ място с 36.5, а в отборната игра можем да забележим, че се намират на далечното 3-то място.
Имайки предвид естеството на баскетбола, асистентиите винаги трябва да бъдат на много високо ниво – издигането на лидер на терена, без значение дали говорим за Нико Карвачо или ТрейПортър, индивидуалната игра винаги може да бъде спряна още в началото на играта. . Все още е началото на сезона и можем да забележим, че букмейкърите вече следят с интерес баскетболното първенство. От направената оценка за bwin от betenemy ще забележим, че коефициентът за успех на скиорите е особено обнадеждаващ и феновете спокойно могат да направят интересни прогнози в платформата.
Относно пресечените подавания, Рилски спортист се оказва особено ефективен. Има една фаза, в която Рилски спортист е особено ефективен и това са чадърите. Скиорите се оказват, особен кошмар за противника си, особено при опитите за стрелба, а това винаги може да се смята за особен успех в това отношение. И докато отборът показва добра защита, нека не забравяме, че са и най-успешните при стрелба към този момент. Не прощават дори при изпълнението на наказателните удари.
За отборът на Самоков това са основните сили, които биха могли да помогнат за изпълнението на наказателните удари. Положителните резултати ни показват, че Рилски спортист може да се представи и малко по-добре. Къде обаче можем да видим, че отборът блести. Скиорите се справят отлично в борбите – нападение и защита, най-добрите изпълнители на чадъри към този момент, а що се отнася за индекс на полезно действие – те заемат първото място, поставяйки сериозна разлика между себе си и останалите отбори. Добрата новина е, че все още е началото на сезона и тепърва ще видим приятните изненади. Дори и статистиката да ни подсказва, че Рилски спортист има още специални предложения, в които да ни демонстрира много по-специални и качествени представяния, можем да открием доста интересни предизвикателства. От гледна точка на техничност, определено имаме какво да желаем, отборът на Самоков се нарежда и на първо място сред извършените нарушения, както и като понесените щети от тях. Очевидно няма как един отбор да не е на първо място, ако не прави и грешки, но именно те могат да се използват през цялото първенство.
Дали играчите от Самоков използват пълния си потенциал, това ще разберем в следващите срещи, но към този момент дават необходимите резултати. Феновете на добрата игра не могат да бъдат разочаровани, особено ако са и почитатели на Рилски спортист, където тактиката работи. Все още е трудно да заявим дали отборът има шансове за титлата, тепърва ще ставаме свидетели на обрати, но пък спокойно можем да заявим, че Рилецо е подготвен за всичко, което неговият опонент демонстрира на терена.

Leave a Reply