„Рилски спортист” освободи Джеръл Симънс

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Инж. Петър Георгиев: След Нова година може да се разделим с още играчи

Сътресения в „Рилски спортист” след загубата от „Академик” /Пд/! Незадоволителните резултати в Националната баскетболна лига от началото на сезона доведоха до прекратяването на договора на Джеръл Симънс.
„Никой от играчите не е застрахован от подобни неща. Разделяме се със Симънс, това е. Не знам дали ще се привлече нов играч на тази позиция, това трябва да го преценят треньорите. Аз никога не съм ги спирал да мечтаят и да дават предложения. Да дойдат и да ми кажат тяхната гледна точка, а аз ще взема решение. Готов съм да играем и само с юношите”, сподели президентът на клуба инж. Петър Георгиев.
„При мен всеки си заработва заплатата. Ако работиш – получаваш, ако не работиш – не взимаш, съдя според резултатите. Досега не ми се е случвало за Коледа да оставя мой служител без пари, но може би сега ще е първият случай в живота ми. Момчетата ще си получат заплатите тогава, когато започнат да правят това, за което съм ги назначил на работа. Представянето им в първенството до момента е разочароващо. Ако се стигне до нова серия от лоши резултати, след Нова година ще има още освободени”, предупреди подопечните си Георгиев.
След трите поредни загуби от „Берое“, „Лукойл Академик” и „Академик” /Пд/ „Р. спортист” се свлече на 4-о място във временното класиране с актив от четири победи и четири поражения. В следващия кръг – на 18 декември /неделя/, самоковци гостуват на „Балкан”. Мачът започва в 18 ч. в „Арена Ботевград”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*