„Рилски спортист” отнесе с 5:1 „Ботев” /Ихтиман/ в контрола

ФК „Рилски спортист” разгроми с 5:1 на 12 август „Ботев” /Ихтиман/ в първата си и последна контрола по време на предсезонната подготовка. Така нашите момчета дадоха заявка за достойно представяне през новото първенство, което започва на 19 август, в неделя.
Преди това обаче клубът ни трябва да разреши проблема с финансирането си, тъй като към момента ситуацията е доста сложна.
Над всички в проверката с тима от съседния град бе вездесъщият Васил Киров. Само за 14 минути – между 57-ата и 71-ата, 36-годишният халф реализира хеттрик. Киров първо вкара дузпа, за която сам бе спънат, след това матира стража на гостите с мощен удар от воле, а на края вдигна публиката на крака с виртуозно изпълнение с едно докосване.
Другите две попадения за нашите реализираха десният бек Светослав Кръстев в 35-ата минута и опитният Никола Бойчев след час игра.
Неофициален дебют за „Рилски” записаха централният защитник Иван Иванов и бившият играч на „Левски” и на самоковци Калин Щърков. Върлината Иванов изкара пълни 90 минути, а появилият се изненадващо на ст. „Искър” Щърков остана на терена 20 минути по-малко.
Участие в срещата с „Ботев” не взе нападателят Кирил Александров. Голмайсторът на Югозападната „В” група за миналия сезон си урежда трансфер в чужбина.
В първия кръг от новия шампионат – на 19 август, нашите гостуват на “Чепинец”.

Васил Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*